Yoghurt verbetert cellulaire immuniteit

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

1 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Aan de afdeling Voedingswetenschappen van de Universiteit van Wenen namen 33 gezonde jonge vrouwen in de leeftijd 22 tot 29 jaar deel aan een onderzoek naar het effect van yoghurt op de immuniteit.
De vrouwen consumeerden gedurende twee weken 100 gram yoghurt per dag, hetzij als conventionele yoghurt hetzij als probiotische yoghurt. Vervolgens verhoogden zij hun dagelijkse inname ervan tot 200 gram in de erop volgende twee weken. Daarna volgden twee weken waarin geen yoghurt of andere gefermenteerde producten werden genuttigd.
Bloedonderzoek naar witte bloedcellen, geactiveerde CD69+ T-lymfocyten en de cytotoxiciteit van mononucleaire bloedcellen uit perifeer bloed werd gedurende ieder stadium van de yoghurtinname uitgevoerd.
De vrouwen die de probiotische yoghurt hadden genomen bleken significant meer cytotoxische T?lymfocyten te hebben. Ook bij de consumptie van gewone yoghurt was er sprake van verhoogde cytotoxiciteit.
De onderzoekers concluderen dat de dagelijkse inname van yoghurt, probiotisch of conventioneel, de cellulaire immuunfuncties bij jonge vrouwen kan stimuleren.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen