Aantal maaltijden beïnvloedt gewicht

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Wie meer dan drie maaltijden per dag naar binnen werkt, heeft meer kans om in de komende jaren geleidelijk aan bij te komen in gewicht. 

Aan het onderzoek namen 547 proefpersonen deel. Ze hadden een gemiddelde leeftijd van 51 jaar en ze hadden overgewicht (BMI gemiddeld 31 kg/m2). Ze registreerden gedurende minimaal een dag in een app hun slaap- en eettijden. Vervolgens werd uit hun elektronische patiëntendossier informatie gehaald over hun gewichtsbeloop in de voorafgaande tien jaren tot tien maanden ná de gegevensverzameling via de app. 

Gemiddeld aten de deelnemers drie maaltijden per dag. Het aantal maaltijden per dag was gerelateerd aan het gewicht. Iedere extra maaltijd per dag ging gepaard met een jaarlijkse gewichtstoename van 0,28 kg. De periode tussen de eerste en laatste maaltijd op een dag was gemiddeld 11,5 uur. Dit hield geen verband met gewichtsverandering.

Het aantal maaltijden per dag is van invloed op het lichaamsgewicht. Wie meer dan drie maaltijden per dag eet, heeft kans om langzaam zwaarder te worden.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen