Afvallen met multivitaminen

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Suppletie met een multivitaminepreparaat leidt tot gewichtsreductie, een afname van de buikomvang en een verbetering van het cholesterolgehalte.
De studie werd uitgevoerd bij 87 Chinese vrouwen met overgewicht. De vrouwen waren in de leeftijd van 18 tot 55 jaar en hadden een gemiddelde BMI van 28 kg/m2. Ze werden in 3 groepen verdeeld en kregen gedurende 26 weken dagelijks een vitaminen/mineralenpreparaat (suppletiegroep), 162 mg calcium (calciumgroep) of een placebo (placebogroep).
De vrouwen in de suppletiegroep hadden aan het einde van de studie een significant afname van het lichaamsgewicht, de BMI, vetmassa, het totale en LDL-cholesterolgehalte. Ook nam de buikomvang af. Daarentegen was het gunstige HDL-cholesterol en het energieverbruik in rust significant toegenomen. In de calciumgroep werd alleen een verbetering van het cholesterol gezien; het LDL-cholesterolgehalte daalde terwijl het HDL-cholesterol toenam.
Dit is de eerste studie waarin het effect van vitaminen en mineralen op het lichaamsgewicht werd onderzocht. De resultaten zijn positief. Vermoedelijk is het effect te danken aan een toename van het energieverbruik en een verhoogde verbranding van vetten.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen