Afvallen Monty Python style

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

3 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Wie op een gemakkelijke manier calorieën wil verbranden, doet er goed aan eens de ‘Monty Python’ loopstijl uit te proberen.

Dat bleek uit een studie gepubliceerd in de serieuze BMJ, uitgegeven door de British Medical Association en behorend bij de medische toptijdschriften in de wereld. Elk jaar met Kerst is in de BMJ opmerkelijk medisch onderzoek te vinden. Zo ook verleden jaar. Merkwaardig genoeg was het artikel niet afkomstig van een Brits onderzoeksteam, maar waren het Amerikanen die het publiceerden. De studie kreeg de titel mee 'Quantifying the benefits of inefficient walking: Monty Python inspired laboratory based experimental study'.

Dertien vrijwilligers, 6 vrouwen en 7 mannen, liepen gedurende vijf minuten rondjes op drie verschillende manieren. Eerst met hun normale loopstijl en vervolgens imiteerden ze zo goed mogelijk de Mr. Teabag loopstijl (lijkt op de ganzenpas) en de Mr. Putey loopstijl, die lijkt op de gewone loopstijl. Deze loopstijlen werden vertolkt in de Ministry of Silly Walks door de komediegroep Monty Python. Intussen werd het energieverbruik gemeten. 

De Teabag loopstijl resulteerde in een significant groter energieverbruik (ongeveer 2,5 keer meer) ten opzichte van een normale loopstijl. Het energieverbruik tijdens de Mr. Putey loopstijl verschilde niet veel van de gewone loopstijl. Het Teabag lopen verhoogde bij mannen het energieverbruik met gemiddeld 8 kcal per minuut en bij vrouwen met gemiddeld 5 kcal per minuut. 

Wie dagelijks elf minuten loopt in Mr. Teabag stijl haalt per week zo'n 75 minuten intensieve beweging. Een efficiënte manier om meer te bewegen die bovendien garant staat voor plezier.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen