Amerikaanse ginseng gunstig op oudere leeftijd

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement
Dr. Jonathan Dickman meldde gunstige effecten van de inname van Amerikaanse ginseng op de adaptatie na lichamelijke belasting bij oudere vrouwen.
De effecten van Amerikaanse ginseng, Panax quinquefolium, op vrije radicalen na lichamelijke belasting werden gemeten bij oudere vrouwen. In een dubbelblinde studie namen 25 vrouwen in de leeftijd van 55 tot 75 jaar dagelijks twee capsules van 500 mg ginseng of een placebo gedurende vier maanden. Bovendien deden ze elke dag loopoefeningen op een loopband, 30 minuten tot submaximale belasting.
De ginsenggroep had een hogere vaatwanddruk door een verhoogde onderdruk. De verhouding gereduceerd:geoxideerd glutathion, een maat voor vrije radicalen in het bloed, was bij de ginsenggroep gunstiger ten opzichte van de placebogroep. De glutathionperoxidase-activiteit in rode bloedcellen was in beide groepen onveranderd. De activiteiten van superoxidedismutase (SOD) en glutathionreductase was onder invloed van ginseng toegenomen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen