Astaxanthine goed opneembaar

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Astaxanthine is goed opneembaar in de lichaamsweefsels. Dit blijkt uit een dierstudie.
In de studie werd bij ratten de opnamecapaciteit van intraveneus (5, 10 en 20 mg per kg lichaamsgewicht) en oraal (100 en 200 mg per kg lichaamsgewicht) toegediende astaxanthine gemeten. Tevens werd de eerste leverpassage bepaald bij zowel een intraveneuze, intraportale als intragastrinale toediening van 20 mg astaxanthine per kg lichaamsgewicht.
De farmacokinetische kenmerken (absorptie, distributie, metabolisme en excretie) van astaxanthine waren bij intraveneuze toediening afhankelijk van de dosering. Dit komt door het verzadigbare levermetabolisme van deze antioxidant. Bij de orale toedieningsvorm bleek de dosering niet van invloed op de farmacokinetische kenmerken. In de ratten werd astaxanthine hoofdzakelijk gemetaboliseerd door het leverenzymsysteem cytochroom P-450 1A1/2.
Uit deze dierstudie bleek dat astaxanthine goed opneembaar was in het weefsel van ratten en zodoende goed in staat is zijn antioxidatieve, antikanker en anti-inflammatoire eigenschappen in de weefsels uit te voeren.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen