Betere prestatie door nieuwe sportdrank

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Een nieuw type sportdrankje verbetert het uithoudingsvermogen van atleten.
Aan de studie namen 14 getrainde vrouwelijke fietsers en triatleten deel. Na een rit van 3 tot 4 uur moesten de atleten een intensieve fietstest ondergaan tot ze uitgeput raakten. De proef werd 2 keer uitgevoerd: tijdens de eerste proef kregen de atleten een sportdrankje dat voor 6% uit koolhydraten (dextrose) bestond. Tijdens de tweede proef kregen ze een sportdrank met 3% gemengde koolhydraten (glucose, fructose en maltodextrine) en 1,2% eiwitten. Iedere 20 minuten kregen ze 275 ml van de betreffende sportdrank.
De atleten hielden de fietstest significant langer vol (in totaal 50 minuten) bij gebruik van de sportdrank met gemengde koolhydraten en eiwitten in vergelijking met de dextrosehoudende sportdrank (in totaal 42 minuten). De gemengde sportdrank zorgde voor een toename van het uithoudingsvermogen met 15%. Daarnaast bleek het glucosegehalte in het bloed lager bij gebruik van deze sportdrank. De insulineconcentratie en het lactaatgehalte verschilde niet tussen beide sportdranken.
De nieuwe sportdrank bevat 50% minder koolhydraten en 30% minder calorieën en is daarmee een goed alternatief voor de traditionele sportdranken.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen