Brood voor diabetici

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

1 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Wetenschappers van de National University of Singapore hebben een speciaal brood ontworpen dat geschikt is voor diabetici.

Het brood is verrijkt met anthocyaninen. Anthocyaninen zijn natuurlijke kleurstoffen die onder andere gevonden worden in fruit, groenten en granen. Ze hebben een antioxidatieve werking en kunnen de werking van verteringsenzymen beïnvloeden. In dit geval werd een anthocyaninenextract gebruikt van zwarte rijst.

Toen de onderzoekers aan het broodmeel 1% van het anthocyaninenextract toevoegden, bleek dat de verteringssnelheid met bijna 13% afnam. Toevoeging van 4% van het extract kon de verteringssnelheid met bijna 21% vertragen. Het brood werd gedurende acht minuten gebakken bij een optimale oventemperatuur van 200 graden Celsius.

Een vertraging van het verteringsproces draagt bij aan een lagere Glycemische Index (GI) en een langzamere absorptie van de koolhydraten uit het brood. Dit resulteert niet alleen in een verminderde insulinebehoefte, maar ook in een verbetering van de glucosespiegels op de lange termijn. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen