Chroom zinvol bij eetbuien

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Chroomsuppletie blijkt effectief bij binge eating disorder (BED). BED is een eetstoornis waarbij sprake is van onbedwingbare eetbuien met als gevolg gewichtstoename en gezondheidsrisico’s.

Aan de studie namen 24 volwassenen met BED en overgewicht deel. Ze werden in drie groepen verdeeld en kregen gedurende zes maanden dagelijks 1000 mcg chroom (als picolinaat), 600 mcg chroom (als picolinaat) of een placebo.

In vergelijking met de placebogroep was de nuchtere glucosespiegel in beide chroomgroepen na suppletie significant lager. Het effect was het grootst bij de hoogste dosis chroom. Tevens bleek dat patiënten die met chroom behandeld werden minder frequent een eetbui hadden, hoewel het verschil in vergelijking met de placebogroep niet significant was. Ook hadden de patiënten in beide chroomgroepen een grotere gewichtsafname en minder depressieve symptomen.

In de studie werd voor het eerst een relatie aangetoond tussen chroomsuppletie en BED. In vervolgstudies moet deze relatie verder worden onderzocht en moet het onderliggende werkingsmechanisme opgehelderd worden. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen