Goed op gewicht met multi

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement
Het gebruik van multivitamines en -mineralen stimuleert gewichtsverlies en remt de eetlust. Dit bleek uit de resultaten van twee recente studies.

In de eerste studie werden bepaalde karakteristieken van gebruikers en niet-gebruikers van voedingssupplementen vergeleken. Zo bleken het lichaamsgewicht, de vetmassa en de BMI van mannelijke gebruikers, vergeleken met mannelijke niet-gebruikers, significant lager en was de ruststofwisseling hoger. Bij de vrouwen werden vergelijkbare verschillen gezien maar deze waren niet significant.

De tweede studie betrof 45 obese personen die vooraf aan de onderzoeksperiode geen voedingssupplementen gebruikten. Ze kregen gedurende 15 weken een energiebeperkt dieet waarbij de ene willekeurige helft werd gesuppleerd met een multi en de andere helft met een placebo. De gewichtsafname in beide groepen was gelijk maar de multi bleek wel een effect te hebben op de eetlust. Het gebruik ervan leidde, zowel nuchter als na de maaltijd, tot aanmerkelijk minder trek in eten dan in de placebogroep het geval was.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen