Jong geleerd is oud gedaan

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Wie op jonge leeftijd veel televisie kijkt, doet dit op latere leeftijd nog steeds. Dit blijkt uit de resultaten van de 1970 British Cohort Study.

In de studie werden meer dan 17.000 Britse personen gevolgd die in een specifieke week in het jaar 1970 waren geboren. Toen de kinderen een leeftijd van tien jaar hadden, werd door hun moeders doorgegeven hoe vaak ze tv keken en aan sport deden. Tevens werd hun lengte en gewicht gemeten en ook van de ouders werden de activiteiten geregistreerd. Tweeëndertig jaar later (op 42-jarige leeftijd) vulden de deelnemers opnieuw een vragenlijst in over hun kijkgedrag, fysieke activiteiten en gezondheid.

Van meer dan zesduizend deelnemers waren alle gegevens bekend. Personen die op tienjarige leeftijd reeds veel tv keken hadden met 42% significant meer kans om op volwassen leeftijd nog steeds veel voor de buis te zitten (meer dan 3 uur per dag). Een vergelijkbaar resultaat werd gevonden voor kinderen waarvan de vaders een laaggeschoold beroep hadden. Deze kinderen hadden met 55% significant meer kans om op latere leeftijd veel tv te kijken in vergelijking met kinderen waarvan de ouders een leidinggevende functie hadden.

De onderzoekers vermoeden dat het gedrag van ouders en hun sociale status van invloed is op het kijkgedrag van hun kinderen. Bovendien blijkt dat de kijkgewoonten die op jonge leeftijd ontwikkeld zijn op volwassen leeftijd nog steeds van invloed zijn. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen