Kinderen eten minder met vezels

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met extra vezels vermindert de calorie-inname bij kinderen met overgewicht.

Er namen 39 kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar deel aan de studie. Ze hadden allen overgewicht en werden in twee groepen verdeeld. Kinderen in de suppletiegroep kregen gedurende zestien weken 8 gram vezels per dag (oligofructose en inuline), de kinderen in de controlegroep kregen eenzelfde dosis maltodextrine. Aan het begin en einde van de studie kregen de kinderen een ontbijtbuffet aangeboden waarvan ze zoveel mochten eten als ze wilden. Voor en na het buffet werd de eetlust bepaald, tevens werd de calorie-inname gemeten.

De kinderen die de vezels gedurende zestien weken hadden gekregen, hadden significant minder eetlust dan hun leeftijdgenoten. Bovendien leidde de vezelinname tot een sneller verzadigingsgevoel. In vergelijking met de controlegroep consumeerden de kinderen in de suppletiegroep 84 kcal minder tijdens het ontbijtbuffet.

De inname van extra vezels gedurende enkele maanden kan de energie-inname bij kinderen met overgewicht verminderen en kan mogelijk een gunstig effect hebben op hun lichaamsgewicht. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen