Meer gewichtsafname bij kind met pre- en probiotica

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met een mix van pre- en probiotica vermindert niet alleen oxidatieve stress, maar leidt tevens tot meer gewichtsreductie bij kinderen met overgewicht.

Er werden 77 kinderen met overgewicht geselecteerd. Alle kinderen volgden een caloriebeperkt dieet en een sportprogramma. De helft van de kinderen kreeg daarnaast gedurende een maand dagelijks een supplement met pre- en probiotica (suppletiegroep). Het supplement bestond uit Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterie bifidum, Bifidobacterie longum, Enterococcus faecium met fructooligosacchariden en lactulose. Er werd gekeken wat het effect van het supplement was op de gewichtsreductie en het vetspectrum van de kinderen. 

In beide groepen was er een vergelijkbaar percentage kinderen dat gewicht verloor (71% in de suppletiegroep versus 64% in de controlegroep). Suppletie met de pre- en probioticamix leidde na een maand tot een significante gewichtsreductie en een significante afname van de BMI. Bovendien nam de huidplooidikte van de bovenarmen af onder invloed van suppletie. De veranderingen van het lichaamsgewicht en de BMI waren significant groter bij de kinderen die het supplement kregen. Suppletie met de mix van pre- en probiotica leidde tevens tot een significante daling van het totale cholesterolgehalte, LDL-cholesterolgehalte en markers voor oxidatieve stress.

De wetenschappers hebben een vervolgstudie gepland waarbij ze hetzelfde supplement gedurende een langere periode (3 tot 6 maanden) willen toedienen aan jongeren met overgewicht. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen