Minder allergieën met visolie tijdens zwangerschap

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Suppletie met visolie tijdens de zwangerschap en ten tijde van de borstvoeding leidt mogelijk tot een verminderd risico van allergieën en eczeem bij het kind. Dat blijkt uit de resultaten van een nieuwe Zweedse studie.
Aan het onderzoek namen 145 zwangere vrouwen deel die zelf allergisch waren of van wie de echtgenoot of eerdere kinderen met allergieën te maken hadden. Vanaf de 25e zwangerschapsweek tot en met de eerste 3 tot 4 maanden van borstvoeding werden ze, in willekeurige groepen verdeeld, dagelijks met visolie (1,6 gram eicosapentaeenzuur (EPA) en 1,1 gram docosahexaeenzuur (DHA)) ofwel een placebo gesuppleerd. Na de bevalling werden de pasgeborenen gedurende 1 jaar gevolgd.
Uit de resultaten van priktesten en bloedonderzoek bleek dat de kinderen van moeders die visolie hadden gebruikt tijdens het eerste levensjaar significant minder vaak een voedselallergie ontwikkelden. Ook was er bij hen, vergeleken met de kinderen van moeders die geen visolie gebruikten, significant minder vaak sprake van atopische eczeem.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen