Minder angst door L-theanine

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Suppletie met L-theanine, een aminozuur uit theebladeren, vermindert angst en verhoogt de concentratie bij alledaagse activiteiten bij personen die een relatief hoge mate van angst ervaren.
Voor de studie werd bij 18 gezonde studenten de mate van angst bepaald. Angstige studenten werden bij elkaar in een groep ingedeeld en niet-angstige studenten werden in de andere groep. Een deel van de studenten in beide groepen kreeg een placebo (water) terwijl de andere studenten 200 gram L-theanine per 100 ml water kregen. Tussen 15 en 60 minuten na inname werden diverse testen uitgevoerd.
Bij angstige studenten die L-theanine kregen nam de hartslagfrequentie af. De mate van aandacht en de reactiesnelheid namen toe in vergelijking met de studenten uit dezelfde groep die een placebo kregen. Bij de niet-angstige studenten had L-theanine geen effect.
Het blijkt dat 200 gram L-theanine de mate van angst kan verminderen en mogelijk kan leiden tot een beter functioneren in het dagelijks leven. Een recente studie heeft aangetoond dat deze hoeveelheid L-theanine van invloed is op de elektrische activiteit van de hersenen en leidt tot een toename van alfagolven.
L-theanine komt slechts in geringe mate voor in theebladeren (minder dan 2%). Een effectieve dosering kan alleen bereikt worden met suppletie.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen