Minder DNA-schade met Koreaanse ginseng

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met Koreaanse rode ginseng vermindert DNA-schade en oxidatie van LDL-cholesterol.

Er werden drie studiegroepen gevormd met 57 gezonde proefpersonen in de leeftijd van 20 tot 65 jaar. De personen kregen gedurende 8 weken dagelijks 3 of 6 gram Koreaanse ginseng (suppletiegroepen) of een placebo (placebogroep).

Na de suppletieperiode was de activiteit van de antioxidant superoxidedismutase (SOD) significant hoger in beide suppletiegroepen. In de groep die dagelijks 6 gram ginseng kreeg was de activiteit van glutathionperoxidase en catalase eveneens significant toegenomen. Tevens bleek in beide suppletiegroepen significant minder DNA-schade op te treden na suppletie. Ook de oxidatie van LDL-cholesterol nam significant af in beide suppletiegroepen, maar nam toe in de placebogroep. Ten opzichte van de placebogroep was in beide suppletiegroepen de netto verandering in geoxideerd LDL-cholesterol significant. Ditzelfde gold voor de DNA-schade en activiteit van de antioxidatieve enzymen in de groep met 6 gram ginseng ten opzichte van de placebogroep.  

Suppletie met Koreaanse rode ginseng kan DNA-schade en oxidatie van LDL-cholesterol verminderen. Vermoedelijk komt dit door een verhoogde activiteit van antioxidatieve enzymen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen