Omega 3-vetzuren heilzaam bij diverse aandoeningen

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
In de American Journal of Clinical Nutrition is een overzichtsartikel gepubliceerd over de rol van omega 3-vetzuren uit vis en voedingssupplementen bij de ontwikkeling van dementie, de oogziekte leeftijdsgebonden maculadegeneratie en bij agressief gedrag.
Het bleek dat de inname van het visvetzuur docosahexaeenzuur (DHA) in de orde van 180 milligram per dag een verlaging met zich meebracht van het risico met 50% om dementie te krijgen.
Resultaten van een studie met 30 deelnemers die 640 tot 800 mg visolie (met 15% DHA en 3% EPA) per dag innamen, lieten verbeteringen zien in de scores voor dementie bij 18 personen na een periode van zes maanden. Een andere studie met 40 deelnemers gaf significante verbetering in agressief gedrag bij inname van 1,5 gram DHA per dag vergeleken met een placebo.
De Blue Mountains Eye Study met 72.487 deelnemers vond dat de consumptie van vis, vier of meer porties per week, het risico van leeftijdsgebonden maculadegeneratie tot 35% verlaagde indien dit werd vergeleken met drie porties vis per maand.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen