Sinaasappelsap goed voor bloeddruk

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Sinaasappelsap helpt de bloeddruk verlagen doordat het rijk is aan het stofje hesperidine. Ook verbetert mogelijk de bloedsomloop.
In de studie werd het effect van de bioflavonoïde hesperidine - die voorkomt in sinaasappelsap - gemeten op onder andere de bloedcirculatie in de haarvaten en de bloeddruk. Er namen 24 mannen met overgewicht deel aan de studie. Ze waren in de leeftijd van 50 tot 65 jaar. Tijdens drie periodes van telkens 4 weken consumeerden de mannen dagelijks 500 ml sinaasappelsap, een controledrank met hesperidine of een controledrank met een placebo. Voor en na de behandelingen werden metingen verricht.
Consumptie van de sinaasappelsap of de controledrank met hesperidine leidde tot een significant lagere onderdruk in vergelijking met de consumptie van een placebo. Daarnaast verbeterde de bloedcirculatie na de maaltijd significant onder invloed van jus d'orange en hesperidine.
Het dagelijks nuttigen van een glas jus d'orange lijkt de gezondheid van mannen van middelbare leeftijd te bevorderen. De onderzoekers vermoeden dat de stof hesperidine in jus d'orange in staat is om bloedvaten te verwijden.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen