Talentvolle triatlete loopt weg met ribose

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Laura Bennett zweert bij D-ribose. Ze is wereldwijd een van de meest talentvolle triatletes, is viervoudig wereldkampioene en behaalde een 17de plek tijdens de Olympische Spelen in Londen.

De 37-jarige triatlete begon haar sportcarrière al vroeg in haar geboortestaat Florida. Gebruik van supplementen ziet ze als een nuttige aanvulling op de dagelijkse voeding die onvoldoende voorziet in de behoefte aan nutriënten waaronder vitamines en mineralen. Naast ribose gebruikt ze ijzersupplementen, omdat haar ijzergehalte niet optimaal is.

Haar training bestaat uit twee sessies in de morgen en één in de middaguren. Voordat ze ribose gebruikte had ze ’s middags moeite met het volbrengen van de training. Sinds ze consequent ribose gebruikt heeft ze geen last meer van deze dip en blijft haar batterij de hele dag opgeladen.

Bennett neemt dagelijks 15 tot 20 gram ribose. Deze hoeveelheid verdeelt ze over de trainingssessies. Ze lost de poeder ’s ochtends op in haar koffie en door de dag in haar energiedrankjes. Ook voor het slapen gaan neemt ze ribose om haar spieren te laten ontspannen. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen