The Lancet: diabetespandemie

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Volgens een artikel in het toonaangevende tijdschrift The Lancet neemt diabetes een pandemische vorm aan, tenminste wat betreft de type 2-variant. De aandoening komt steeds vaker voor en beperkt zich niet langer tot de doelgroep ouderen, zoals de term 'ouderdomsdiabetes' doet vermoeden.
Volgens de onderzoekers kan de aanleg voor diabetes reeds vroeg in het leven ontstaan door foetale en neonatale programmering. Een optimale gezondheid en leefomgeving van de moeder en van het kind in zijn eerste levensjaren zijn dan ook van cruciaal belang ter preventie van de aandoening.
Diabetes ontstaat als gevolg van een inadequate werking van de betacellen in de pancreas en door verstoringen in het vetweefsel als reactie op een overmatige toevoer van brandstof. Dit leidt tot insulineresistentie en metabolische stress wat uiteindelijk resulteert in aantasting van diverse organen.
In de behandeling dient de nadruk te worden gelegd op het tegengaan van een overdadig eetpatroon, herstel van de betacellen en een vermindering van vetweefsel, aldus de onderzoekers.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen