Visvetzuren stimuleren babycommunicatie

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Omega 3-vetzuursuppletie gedurende het eerste halve levensjaar kan de communicatieve ontwikkeling van het kind ten goede komen.

Er werden 420 gezonde baby’s willekeurig verdeeld in een suppletie- en placebogroep. Gedurende de eerste 6 maanden kregen ze dagelijks een visoliecapsule met 250 mg DHA en 60 mg EPA of een placebo met olijfolie. Op een leeftijd van 18 maanden werden diverse testen uitgevoerd om het effect van suppletie op de ontwikkeling te meten.

In de suppletiegroep werd na 6 maanden een significant hogere concentratie van DHA in de erytrocyten en de fosfolipiden aangetroffen ten opzichte van de placebogroep. Na een subanalyse met 40% van de kinderen bleek na 12 en 18 maanden de ontwikkeling van gebarentaal significant beter te zijn bij de kinderen in de suppletiegroep ten opzichte van de placebogroep.

Hoewel volgens deze studie visoliesuppletie geen invloed heeft op de neurologische ontwikkeling, kan het mogelijk een gunstig effect hebben op de communicatieve ontwikkeling van het kind. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen