Voeding voor het jonge brein

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement

Voeding van slechte kwaliteit leidt tot een slechter functioneren van het brein van kinderen. Dit geldt vooral voor jongens.

Aan de Finse studie namen 428 kinderen in de leeftijd van zes tot acht jaar deel. Met twee vragenlijsten werd de inname van fruit, bessen, groenten, volkoren graanproducten, magere melk, rood vlees, worstjes, suikerhoudende drank, zout, vetten en de ratio meervoudig onverzadigde vetzuren en verzadigde vetzuren gemeten. Tevens werd het geheugen van de kinderen getest met behulp van een andere vragenlijst.

Jongens die niet gezond aten (weinig fruit, groenten en volkoren graanproducten) hadden een significant slechter geheugen dan jongens die gezonde maaltijden consumeerden. Bij de meisjes waren slechte voedingsgewoonten niet gerelateerd aan het functioneren van het geheugen.

Het is nog niet duidelijk waarom het verband tussen voeding en het geheugen sterker is bij jongens dan bij meisjes. Wel is eerder aangetoond dat de hersenontwikkeling van jongens tijdens de groei meer beïnvloedbaar is door voeding. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen