Voeding voor het jonge brein

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Voeding van slechte kwaliteit leidt tot een slechter functioneren van het brein van kinderen. Dit geldt vooral voor jongens.

Aan de Finse studie namen 428 kinderen in de leeftijd van zes tot acht jaar deel. Met twee vragenlijsten werd de inname van fruit, bessen, groenten, volkoren graanproducten, magere melk, rood vlees, worstjes, suikerhoudende drank, zout, vetten en de ratio meervoudig onverzadigde vetzuren en verzadigde vetzuren gemeten. Tevens werd het geheugen van de kinderen getest met behulp van een andere vragenlijst.

Jongens die niet gezond aten (weinig fruit, groenten en volkoren graanproducten) hadden een significant slechter geheugen dan jongens die gezonde maaltijden consumeerden. Bij de meisjes waren slechte voedingsgewoonten niet gerelateerd aan het functioneren van het geheugen.

Het is nog niet duidelijk waarom het verband tussen voeding en het geheugen sterker is bij jongens dan bij meisjes. Wel is eerder aangetoond dat de hersenontwikkeling van jongens tijdens de groei meer beïnvloedbaar is door voeding. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen