Afvallen met DHA?

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met het omega 3-visvetzuur DHA kan mogelijk helpen afvallen.

Aan de studie namen 27 vrouwen met overgewicht deel. Ze kregen gedurende twaalf weken dagelijks een capsule met DHA (suppletiegroep) of een capsule met oliezuur (placebogroep). Aan het begin en einde van de studie werd het lichaamsgewicht, BMI, vetpercentage en de vetvrije massa gemeten. Tevens hielden de vrouwen een voedingsdagboek bij waarmee de totale energie-inname kon worden berekend.

Vrouwen die het DHA-supplement kregen hadden een significant lagere energie-inname. Ook namen ze significant minder grammen koolhydraten en vetten tot zich in vergelijking met vrouwen die de placebo kregen. Suppletie was niet van invloed op de BMI en de lichaamssamenstelling. Wel was er een tendens waarneembaar naar een lager lichaamsgewicht in de DHA-groep.

Al eerder werd aangetoond dat de langeketen meervoudig onverzadigde vetzuren - waartoe onder andere het omega 3-visvetzuur DHA behoort - een eetlustremmende werking hebben. In een vervolgstudie moet het effect van DHA op het lichaamsgewicht verder worden onderzocht.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen