Anti-aging-effect van coënzym Q10

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
De resultaten van een pilotstudie, uitgevoerd door Amerikaanse wetenschappers, tonen een mogelijk anti-aging-effect aan van suppletie met coënzym Q10 (CoQ10).
Het onderzoek werd uitgevoerd met deelname van 25 vrouwen tussen 45 en 55 jaar. Tien van hen werden gedurende 4 weken driemaal dagelijks met 60 mg CoQ10 gesuppleerd. De overigen fungeerden als controlegroep. Zowel bij aanvang als na 1, 2 en 4 weken werden de aan de leeftijd gerelateerde activiteit van Nox-enzymen (hydroquinonoxidase) in bloed, zweet en speeksel bepaald. Nox-enzymen bevinden zich aan het celoppervlak waar ze, vanaf een leeftijd van ongeveer 30 jaar, bepaalde superoxiden aanmaken die vrije radicalen produceren. De activiteit van deze enzymen stijgt met het ouder worden. Dit leidt tot een toenemende cascade van oxidatieve processen in zowel aangrenzende cellen als circulerende lipoproteïnen.
Uit de analyseresultaten van alle drie lichaamsvloeistoffen bleek dat suppletie met CoQ10 de leeftijdgerelateerde activiteit van Nox-enzymen, vergeleken met de situatie bij aanvang, met 25 tot 30% verminderde. Dit duidt op een beschermend effect ten aanzien van oxidatieve verouderingsprocessen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen