Antioxidanten effectief bij duurtraining

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met een combinatie van vitamine C en glutathion verbetert de stofwisseling, de hartfunctie, antioxidatieve capaciteit en de zuurstofvoorziening van de skeletspieren tijdens submaximale inspanning.

Aan het onderzoek namen twaalf atleten deel met een gemiddelde leeftijd van 49 jaar. De deelnemers voerden op vier momenten met telkens een tussenperiode van een week een inspanningstest van negentig minuten op een fietsergometer uit. Het betrof een submaximale inspanning overeenkomend met 70% van de maximale zuurstofopnamecapaciteit (VO2max). Tijdens de inspanningen werden diverse metingen verricht. Vlak voor iedere inspanning kregen de deelnemers 110 mg vitamine C, 252 mg glutathion, een combinatie van beide of een placebo

Onder invloed van suppletie met een combinatie van vitamine C en glutathion werd een significante verlaging gezien van de kooldioxideafgifte (VCO2), de ademhalingsuitwisselingsratio (RER), de hartslag, vrije zuurstofradicalen en het melkzuurgehalte in het bloed ten opzichte van de andere supplementen en de placebo. Een significante toename ten opzichte van de afzonderlijke supplementen en de placebo werd gezien van de zuurstofpuls (O2puls), het biologisch antioxidantpotentieel (BAP), het totale hemoglobine en myoglobine in skeletspierweefsel (tHb).   

Een combinatie van vitamine C en glutathion voor inspanning verbetert het metabolisme, de hartfunctie en de antioxidantfunctie tijdens langdurige submaximale inspanning.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen