Beter presteren met astaxanthine

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met astaxanthine kan de sportprestatie verbeteren.


Aan de studie namen 21 wedstrijdrenners deel in de leeftijd van 18 tot 39 jaar. Ze werden in een suppletie- en placebogroep verdeeld en kregen gedurende 28 dagen dagelijks 4 mg astaxanthine of een placebo.

Aan het begin en einde van de suppletieperiode ondergingen de wielrenners 2 inspanningstesten:

Boek Astaxanthine

een maximale inspanningstest en op een andere dag een tijdrit van 20 km die voorafgegaan werd door een 2 uur durende fietstest (premaximale inspanning) na 10 uur gevast te hebben.

Doel van deze testprocedure was om de bijdrage van de koolhydraatverbranding zoveel mogelijk te beperken en de vetverbranding te stimuleren. Uiteindelijk voltooiden 14 wielrenners alle testen (iedere groep 7 personen). In de suppletiegroep werd een significante verbetering van de tijdrit gezien na suppletie met astaxanthine. In de placebogroep werd geen verbetering waargenomen. De gemiddelde tijdrit in de suppletiegroep was significant beter in vergelijking met de placebogroep. Het vermogen verbeterde met 15% (20 Watt) significant in de suppletiegroep, terwijl deze in de placebogroep nauwelijks toenam (1,6 Watt). Er werden geen veranderingen in het koolhydraat- en vetmetabolisme gevonden.
Astaxanthine blijkt de sportprestatie te kunnen verbeteren. Het is echter nog onduidelijk hoe astaxanthine zijn werking uitoefent.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen