Chroom verbetert geheugenfunctie

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

1 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Suppletie met chroompicolinaat verbetert de geheugenfunctie bij ouderen met een verhoogd risico van cognitieve achteruitgang.
Aan de studie namen 26 ouderen deel. Ze werden willekeurig in twee groepen verdeeld en kregen gedurende 12 weken dagelijks 1000 mcg chroom (als picolinaat) of een placebo. Voor aanvang van de suppletieperiode en in de laatste week werd het geheugen en de mate van depressie gemeten. Ook werd een MRI-scan van de hersenen gemaakt.
De snelheid van de leer- en geheugencapaciteit verbeterde niet onder invloed van chroomsuppletie. Wel verbeterde de score op leer-, geheugen- en herkenningstaken. Daarnaast bleek uit de gegevens van de MRI-scans dat bij personen die chroompicolinaat kregen diverse gebieden in de hersenen (rechter thalamus, rechter temporaalkwab, rechter posterior parietale cortex en bifrontaal gebied) een hogere activiteit vertoonden.
Geconcludeerd kan worden dat suppletie met chroompicolinaat de geheugenfunctie van ouderen verbetert. Mogelijk dat chroom het glucosemetabolisme in de hersenen stimuleert waardoor de hersenfunctie toeneemt.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen