Eiwitten en spiermassa tijdens bedrust

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

De consumptie van eiwitrijke voeding, bovendien verrijkt met zogenaamde Branched Chain Amino Acid’s (BCAA’s), leidt tot een beter behoud van de spiermassa in een periode van noodzakelijke bedrust.

BCAA’s is de term voor drie van de acht essentiële aminozuren die van belang zijn voor de synthese van eiwitten, te weten: leucine, isoleucine en valine

Aan het onderzoek namen zestien vrouwen deel die een periode van zestig dagen strikte bedrust hielden. De vrouwen waren gezond en in een leeftijd van 25 tot 40 jaar. Ze waren in twee groepen gesplitst. Op de bedrust werd strikt toegezien. Tijdens deze periode kreeg de ene groep standaard voeding en de andere eiwitrijke voeding, aangevuld met een BCAA-supplement. 

Gedurende de eerste vijftien dagen bleek de spiermassa bij de deelneemsters van de tweede groep (eiwitrijk + BCAA's) significant beter op peil dan bij vrouwen in de eerste groep. Na deze periode van vijftien dagen tot aan de zestigste dag bleek er nauwelijks verder verval van spiermassa bij de deelnemers in beide groepen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen