Goed op gewicht met multi

Het gebruik van multivitamines en -mineralen stimuleert gewichtsverlies en remt de eetlust. Dit bleek uit de resultaten van twee recente studies.

In de eerste studie werden bepaalde karakteristieken van gebruikers en niet-gebruikers van voedingssupplementen vergeleken. Zo bleken het lichaamsgewicht, de vetmassa en de BMI van mannelijke gebruikers, vergeleken met mannelijke niet-gebruikers, significant lager en was de ruststofwisseling hoger. Bij de vrouwen werden vergelijkbare verschillen gezien maar deze waren niet significant.

De tweede studie betrof 45 obese personen die vooraf aan de onderzoeksperiode geen voedingssupplementen gebruikten. Ze kregen gedurende 15 weken een energiebeperkt dieet waarbij de ene willekeurige helft werd gesuppleerd met een multi en de andere helft met een placebo. De gewichtsafname in beide groepen was gelijk maar de multi bleek wel een effect te hebben op de eetlust. Het gebruik ervan leidde, zowel nuchter als na de maaltijd, tot aanmerkelijk minder trek in eten dan in de placebogroep het geval was.

Woordenlijst

ORTHO

vaktijdschrift

JAARABONNEMENT € 87,80

Ortho
bibliotheek

Meld u aan voor één of meer van de gratis nieuwsbrieven.Nieuwsbrief ontvangen
+