Omega 3 gunstig bij epilepsie

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement

Suppletie met omega 3-visvetzuren kan bij kinderen het aantal epileptische aanvallen drastisch verminderen.

In totaal namen zeventig kinderen met epilepsie deel aan de studie. Ze waren in de leeftijd van vier tot twaalf jaar en hadden onvoldoende baat bij de reguliere behandeling. Ze kregen willekeurig gedurende drie maanden dagelijks een supplement of een placebo. Het supplement bestond uit 1200 mg visolie met 240 mg DHA en 260 mg EPA. Maandelijks werd het aantal epileptische aanvallen en de ernst van de aanvallen geregistreerd.

Na drie maanden had 57% van de kinderen in de suppletiegroep geen aanvallen meer. In de placebogroep bedroeg dit percentage slechts 3%. Het verschil tussen beide groepen was significant. De visolie was niet van invloed op de ernst van de aanvallen.

Suppletie met omega 3-visvetzuren verkleint significant het aantal epilepsie-aanvallen bij kinderen waarvan de aandoening moeilijk behandelbaar is.  

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen