Omega-3 verlaagt bloeddruk bij mannen

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement

Een eenmalige suppletie met omega 3-visvetzuren heeft bij volwassen mannen al een gunstig effect op de bloeddruk. Er bleek geen invloed op het geheugen. 

Aan de studie namen mannen deel in een leeftijd van 40 tot 60 jaar. De 32 mannen werden willekeurig in een suppletie- en placebogroep verdeeld. In de suppletiegroep kregen ze eenmalig een omega 3-supplement bestaande uit 4020 mg docosahexaeenzuur (DHA) en 720 mg eicosapentaeenzuur (EPA). De andere mannen kregen een placebo. Voor suppletie en vier uur erna werden geheugenfuncties en hartfuncties beoordeeld. 

Eenmalige visoliesuppletie had geen invloed op geheugenfuncties. Wel had het een gunstig effect op de bloeddruk. De bovendruk daalde met gemiddeld 4 mmHg na suppletie met de omega 3-visvetzuren. In de placebogroep werd slechts een daling van 1 mmHg van de bovendruk gezien. 

Suppletie met een eenmalig hoge dosis EPA en DHA heeft bij mannen van middelbare leeftijd een bloeddrukverlagend effect. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen