Omega 3-vetzuren tegen spierpijn

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Omega 3-vetzuren verminderen spierpijn na excentrische training.
Aan de studie namen 27 mannelijke proefpersonen deel die gedurende 60 dagen niet aan een training hadden deelgenomen. De mannen werden willekeurig ingedeeld in een supplementen- of placebogroep. De personen in de supplementengroep kregen 1,8 gram omega 3-vetzuren per dag. De training bestond uit het uitvoeren van excentrische knieoefeningen. Bij excentrische training levert de spier kracht terwijl deze verlengd wordt, zoals bijvoorbeeld bij het laten zakken van een halter. Voor, tijdens, 24 en 48 uur na de training werd de bewegingsuitslag van de knieën (Range Of Motion oftewel ROM), de ervaren spierpijn en de omtrek van het rechter dijbeen gemeten.
Er was geen waarneembaar verschil in de gemeten parameters voor, tijdens en 24 uur na de inspanning. Echter, na 48 uur werd door de mannen uit de supplementengroep minder spierpijn ervaren. Daarnaast bleek de bewegingsuitslag van de knieën kleiner.
Geconcludeerd kan worden dat suppletie met omega 3-vetzuren spierpijn kan verminderen tijdens het uitvoeren van excentrische oefeningen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen