Visolie effectief bij sarcopenie

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement

Suppletie met visolie versterkt de neuromusculaire respons op training bij vrouwen met sarcopenie

Hierdoor bleken de spierkracht en fysieke prestaties toe te nemen. Er namen 34 vrouwen met sarcopenie deel die allen ouder waren dan 65 jaar. De vrouwen werden willekeurig in twee groepen verdeeld en kregen gedurende 14 weken dagelijks 4 gram visolie of 4 gram zonnebloemolie (placebo). Tevens volgden de deelneemsters een krachttrainingsprogramma. Met behulp van een MRI-scan werd de dwarsdoorsnede van de quadricepsspier (spiermassa) berekend. Tevens werd de spierkracht van de benen gemeten.

Na het trainingsprogramma werd in beide groepen een verbetering gezien van de spiermassa en spierkracht. De toename van de spierkracht was echter significant groter na suppletie met visolie ten opzichte van de placebo. Er werd geen significant verschil gezien tussen beide groepen voor wat betreft de spiermassa. 

Visoliesuppletie draagt bij aan het effect van training op de spierkracht bij vrouwen met sarcopenie, zo blijkt uit de resultaten.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen