Voedingssupplement bij slaapproblemen

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Suppletie met een combinatie van melatonine, zink en magnesium verbetert de slaap- en levenskwaliteit.
Aan de studie namen 43 bewoners van een verzorgingshuis deel. Ze hadden slapeloosheid zonder een bekende oorzaak en hadden een gemiddelde leeftijd van 78 jaar. Gedurende 2 maanden kregen 22 bewoners een uur voor ze naar bed gingen een voedingssupplement bestaande uit 5 mg melatonine, 225 mg magnesium en 11,25 mg zink. De overige 21 bewoners kregen een placebo. Met behulp van vragenlijsten werd informatie verkregen over de slaap- en levenskwaliteit voor en na de suppletieperiode. De hoeveelheid slaap werd geregistreerd met behulp van een sensorische armband.
Het voedingssupplement leidde tot een significant betere score op de Pittsburgh Sleep Quality Index in vergelijking met de placebo. Gebruik van het voedingssupplement leidde tot significant gemakkelijker inslapen, een significant betere slaapkwaliteit, een significant toegenomen alertheid gedurende de dag en een grotere fitheid bij het ontwaken. De totale slaaptijd nam significant toe, evenals de kwaliteit van leven.
Een combinatie van melatonine, zink en magnesium blijkt de kwaliteit van slaap en leven te verbeteren wanneer dit dagelijks een uur voor het slapen wordt ingenomen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen