Wei-eiwit beste (vet)verbrander

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Wei-eiwit blijkt een betere (vet)verbrander dan melk- en sojaeiwit.
Voor de studie werd bij 23 slanke, gezonde personen het energiemetabolisme en verzadigingsgevoel bepaald voor en 5,5 uur na de consumptie van 4 verschillende maaltijden. De maaltijden hadden eenzelfde hoeveelheid calorieën. Drie maaltijden bestonden voor 50% uit eiwitten (wei-, caseïne- of sojaeiwit), 40% koolhydraten en 10% vet. De vierde maaltijd bestond voornamelijk uit koolhydraten.
De maaltijd met wei-eiwit bleek de verbranding beter te stimuleren dan de maaltijden met het melkeiwit caseïne of het sojaeiwit. Het thermisch effect van de drie eiwitrijke maaltijden was significant groter dan van de koolhydraatrijke maaltijd. Ook de verbranding van vetten was het hoogst bij nuttiging van eiwitten en dan vooral van wei-eiwit. Caseïne en soja gaven significant sneller een verzadigd gevoel in vergelijking met wei-eiwit. Hoewel dit laatste eiwit volgens de deelnemers het meest smaakvol was.
Al langer was bekend dat eiwitten de thermogenese stimuleren. Er werd echter nog geen onderscheid gemaakt in de eiwitsoort. Deze studie heeft aangetoond dat wei-eiwit het grootste thermisch effect heeft vergeleken met melk- en sojaeiwit.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen