Betere mentale gezondheid door omega 3-vetzuren

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Depressieve symptomen vergroten de kans dat mensen met een milde cognitieve aandoening uiteindelijk dementie gaan ontwikkelen. Aangezien inname van omega 3-vetzuren zowel cognitieve achteruitgang als depressieve klachten kan verlichten, besloten wetenschappers van de University of South Australia bij ouderen onderzoek te doen naar deze drie factoren.
Veertig proefpersonen van 65 jaar en ouder met een milde cognitieve aandoening slikten 6 maanden lang vetzuursupplementen met eicosapentaeenzuur (EPA), docosahexaeenzuur (DHA) of linolzuur (LA) en wel als volgt: een supplement met 1670 mg EPA samen met 160 mg DHA, een supplement met 1550 mg DHA of een supplement met 2200 mg LA. Bij aanvang van het onderzoek en na 6 maanden suppletie werden een aantal fysiologische en cognitieve bepalingen gedaan en de vetzuursamenstelling van de rode bloedcellen vastgesteld.
Ten opzichte van de LA-groep vertoonden de proefpersonen die de omega 3-rijke supplementen hadden geslikt minder depressieve symptomen. Door inname van het DHA-rijke supplement gingen de proefpersonen bovendien vloeiender spreken. Naarmate het gehalte DHA plus EPA in het bloed steeg, daalde de mate van depressiviteit.
Suppletie met de omega 3-vetzuren EPA en DHA heeft een gunstig effect op de mentale gezondheid van ouderen met een milde cognitieve aandoening. De vetzuursupplementen verminderen depressieve symptomen, wat het risico dementie te ontwikkelen verkleint.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen