Omega 3-vetzuren beschermen tegen oxidatie tijdens inspanning

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Suppletie met omega 3-vetzuren heeft een positief effect op de antioxidantstatus en de vetzuursamenstelling van het bloed tijdens inspanning.
In de studie werden gezonde, mannelijke proefpersonen verdeeld in twee groepen. De mannen in de suppletiegroep kregen gedurende 6 weken 1,3 gram omega 3-vetzuren per dag. De mannen in de andere groep kregen een placebo. Voor aanvang van suppletie en na 6 weken trainden de mannen gedurende 1 uur op een fietsergometer bij een intensiteit van 60% VO2max.
De resultaten lieten een daling van het triglyceridengehalte zien bij de mannen in de suppletiegroep. De concentratie van het antioxidatieve enzym superoxidedismutase (SOD) daalde minder sterk bij gebruik van omega 3-vetzuren. Daarnaast bleek dat suppletie leidde tot een stijging van de activiteit van het antioxidatieve enzym catalase, vooral een uur na de inspanning.
De onderzoekers concludeerden dat de antioxidatieve werking van omega 3-vetzuren tijdens inspanning toe te schrijven is aan een toename van de activiteit van SOD en catalase.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen